Koninkrijksrelaties

Nieuws uit Den Haag

Buffalo Naot Damen Svetlana Schuhe Sandaletten 8615 Leder Braun vyNn0P8wOm

Den Haag – Minister-president Eugene Rhuggenaath komt alsnog naar Nederland voor een ultieme poging staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops en ambtgenoot Mark Rutte in diens functie van voorzitter van de Rijksministerraad ertoe te bewegen de aangekondigde aanwijzing in te slikken.

De premier was eerder al van plan naar Den Haag te reizen, maar kwam afgelopen weekend tot de conclusie dat de Nederlandse regering op geen enkele manier van haar voornemen is af te houden Curaçao via een aanwijzing te verplichten draconische bezuinigingsmaatregelen door te voeren.

De Staten hebben echter een zeer dringend beroep op hem gedaan om toch nog een keer met Knops en Rutte om tafel te gaan. Vanavond stapt hij daarom samen met de ministers Kenneth Gijsbertha van Financiën en Suzy Camelia-Römer op het vliegtuig. Als premier is het Rhuggenaath toegestaan de Rijksministerraad vrijdagochtend bij te wonen, maar de inzet van zijn reis zal zijn al voor die tijd Knops en Rutte ervan te overtuigen dat het door hun beoogde doel beter langs een andere weg te bereiken is.

Damen Sandalen Schuhemary Blitzenkarin Ehi9d2 Crocs Schwarz 0ZNO8wkXnP

Het opmerkelijke aan de kwestie is dat er geen verschil van mening is over wat er moet gebeuren, het conflict gaat uitsluitend over het tempo. Nederland wil dat er in de resterende 6,5 maand van dit jaar voor in totaal 112 miljoen gulden wordt omgebogen en dat over de jaren 2020, 2021 en 2022 nog eens 169,5 miljoen wordt gecompenseerd vanwege de tekorten in 2017 en 2018. Daarnaast moeten per 31 december 2022 alle schulden die de overheid bij APC en SVB heeft zijn afgelost.

Het Kabinet Rhuggenaath vreest dat het door Nederland gedicteerde tempo grote schade zal toebrengen aan de toch al zwakke economie, terwijl economisch herstel noodzakelijk is om de overheidsfinanciën duurzaam onder controle te krijgen, vindt ook het IMF.

Damen Sandalen Schuhemary Blitzenkarin Ehi9d2 Crocs Schwarz 0ZNO8wkXnP

Auteursrecht

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder schriftelijke toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Op foto’s rust eveneens copyright.Damen Sandalen Schuhemary Blitzenkarin Ehi9d2 Crocs Schwarz 0ZNO8wkXnP

Wilt u toegang tot premium artikelen van Koninkrijksrelaties.nu?
Klik hier Damen Sandalen Schuhemary Blitzenkarin Ehi9d2 Crocs Schwarz 0ZNO8wkXnP
Platte Laarzen Achterzijde Pu Sandalen Studentenschoenen Hak Wit trxhdCsBQ

Reader Interactions